Schowek - Wyszukiwarka ofert
CHLEBOWA CHATA

CHLEBOWA CHATA

1 DZIEŃ
OD 120 ZŁ/OS.

Profil: 1-dniowe, szkolne

Cena: na zapytanie
termin, Wg programu Na zapytanie
transport autokar / wg programu
wyżywienieWg programu
TerminyZmień termin
Zapytaj o ofertę

Zadzwoń

  • tel. 32 740 92 00
  • kom. 515 739 642 wycieczki, wczasy
  • kom. 786 805 916 wycieczki szkolne, grupy min. 15-os.

Opis

PROGRAM:

Wersja Standard:

• Teoria: 
- przybliżenie życia naszych przodków
- zapoznanie z podstawowymi zbożami i ich zastosowaniem
- prezentacja maszyn dawniej wykorzystywanych przy uprawie i obróbce ziarna - droga "od ziarenka do bochenka"
- omawianie procesu powstawania masła i twarogu oraz sprzętów do tego wykorzystywanych
- omawianie pozyskiwania miodu, pokaz sprzętu pasiecznego i ciekawostki z życia pszczół

• Praktyka:
- próby młócenia cepami
- mielenie zboża na żarnach i osiewanie mąki
- własnoręczne formowanie oraz wypiek podpłomyków
- zabawa na starych traktorach, wozach i maszynach

• Degustacja:
- degustacja podpłomyków i chleba żytniego
- dodatki do degustacji: masło, miód, smalec z ziołami - wszystko własnej produkcji
- kawa zbożowa z mlekiem
- degustacja "do syta"

W cenie

- przejazd autokarem klasy lux,

- opłaty drogowe i parkingowe,

- wstęp oraz zajęcia w Chlebowej Chacie (wersja standard),

- opieka pilota przez cały czas wycieczki,

- bezpłatne miejsca dla wychowawców (1 miejsce na każde pełne 10 osób).

Uwagi

OPCJE DODATKOWE:


• Rozszerzenie zwiedzania do "Wersji Wypasionej" - wszystko to, co w wersji Standard plus dodatkowo:
- oddzielanie śmietany od mleka,
- ubijanie masła i formowanie w ćwiartki,
- produkcja twarogu,
- degustacja wytworzonych produktów: masła, maślanki, sera, serwatki.

• Ognisko pod zadaszeniem (kiełbasa z małej, miejscowej masarni, chleb, ketchup, musztarda, herbata z cytryną). Gratis możliwość skorzystania z ogrodzonej łąki na gry i zabawy.

Galeria

Terminy

Mapa

Trasa

Rozkład jazdy

Dopłaty i zniżki

Dopłaty i zniżki można wybierać w formularzu rezerwacji podczas składania zamówienia.